O Bell-u

Firma Bell Chemicals Doo je osnovana 1997. godine. Nakon dobro obrađenog tržišta maziva, stvorena je osnova za uspešno otpočinjanje sopstvene proizvodnje. Pored domaćeg tržišta, Bell Chemicals je prisutan i na tržištima Italije, Slovenije, Rumunije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije. Firma zapošljava desetine obrazovanih, stručnih i obučenih radnika koji su neophodni za kvalitetno obavljanje radnih aktivnosti i kontinuirano pozicioniranje na tržištu.

Ostvareni rezultati u minulom periodu predstavljaju plod poslovne politike firme, stručnih kadrova, kao i primena najnovih tehnologija u proizvodnji. Saradnja sa eminentnim ino i domaćim dobavljačima omogućila nam je da pratimo i primenjujemo trendove u oblasti proizvodnje maziva, auto-kozmetike i proizvođača opreme.

Naš cilj su proizvodi vrhunskog kvaliteta, što potvrđuju i mnogobrojne preporuke I odobrenja najpoznatijih proizvođača motora kao što su Volvo, Renault, Mercedes, Volkswagen, MAN i drugih.

Politika firme je da kupac mora da bude zadovoljan kvalitetom proizvoda i usluga. Stoga, nabavku sirovina obavljamo isključivo od pouzdanih dobavljača sa kojima težimo da negujemo partnerski odnos. Dalji razvoj temeljimo na automatizaciji proizvodnje, dizajnu ambalaže, poboljšavanju usluge kupcima koji dovodi to toga slogan “Na talasima dobrih ulja” zaista ima težinu u našoj kompaniji za koju su kvalitet i zadovoljan kupac primarni ciljevi.

Sve ovo navedeno je potvrđeno uvođenjem ISO kvaliteta 9001 sa RW TÜV-om, kao i ISO 14001.

Misija – Konstantna želja za napredovanjem, kako bih uspeli da odgovorimo na sve potrebe naših kupaca i tržišta.

Vizija – Dugoročno pozicioniranje na tržištu kao pouzdan partner i prepoznatiljvost na osnovu svojih vrednosti i kvaliteta.

Snage i prednosti:

  • Visok kvalitet proizvoda
  • Efikasna i efektivna usluga
  • Sopstveni vozni park
  • Interna laboratorija
  • Proizvodnja svih vrsta ambalaže
  • Široka paleta proizvoda
  • Kvalitetna logistička podrška

Istorija firme

1997

Skromni počeci

Nakon dobro obrađenog tržišta maziva od strane trgovine „Colorita“ vlasnika Bjelanović Vidomira i Kresoja Milene stvorena je osnova za uspešno otpočinjanje sopstvene proizvodnje maziva i kao rezultat ovoga, 1997. godine osnovana je firma „Bell Chemicals“ DOO.
2002

Rast

Naše pretpostavke se iz godine u godinu potvrđuju jer se sa 200 ton za 1997. godinu obim proizvodnje povećao na 1850 tona za 2002. godinu, odnosno na 2880 tona za 2006 godinu.
2011

Ciljevi

Proizvodnja se povećava na čitavih 4800 tona za 2011 godinu, gde izvoz čini skoro trećinu proizvodnje.
2012

Nova struktura izvoza

Godine 2012 došlo je do povećanja proizvodnje i strukture izvoza. Sklopljen je ugovor sa jednom kompanijom iz Italije koja značajno utiče na obim proizvodnje i odnos izvoza. Sada je proizvodnja prešla preko 6000 tona, a izvoz čini skoro 50% ukupne proizvodnje.
Danas

Rezultati, saradnja, dalji rast

Danas je proizvodnja prešla preko 6000 tona, a izvoz čini skoro 50% ukupne proizvodnje.

Kvalitet na prvom mestu

Za strateške proizvode posedujemo epruvele-preporuke od proizvođača motora kao što su Daimler Craisler, Volvo, Reno… Vršimo stalnu edukaciju kupaca upoznavanjem sa svetskim trendovima u proizvodnji, propagandnim materijalima (katalozi, uporedne tabele) .

Preko sopstvene službe primene vršimo praćenje maziva u toku eksploatacije, određivanje perioda zamene na licu mesta lubrisenzorom i detaljnom analizom u sopstvenoj laboratoriji. Praćenjem ulja u toku ekspolatacije može se uštedeti bar jedna zamena ulja po mašini ili motoru u toku godine. Usluge službe primene su besplatne.

Još jedna usluga potrošačima je distribucija proizvoda do kupca.

Ambalažu za komercijalna pakovanja kako za ulja, tako i PET za vodene rastvore proizvodimo u sopstvenom pogonu za proizvodnju. I to različitu ambalažu od 0.5, 1, 2, 3, 5 i 6 litara
Firma zapošljava preko trideset radnika obrazovanih, stručnih, obučenih za kvalitetno obavljanje radnih aktivnosti. Sve ovo je potvrđeno 01.12.2003. uvođenjem ISO kvaliteta 9001 sa RW TŰV-om, od 14.06.2010. godine uveden je i ISO 14000 za zaštitu čovekove sredine, a zatim i akreditacijom sopstvene laboratorije po ISO sistemu kvaliteta 17025 koja je takođe u toku.

PREUZMITE KOMPLETAN KATALOG NAŠIH PROIZVODA
Katalog